Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΥΔΡΑ


ΎδραAναμφίβολα την Ύδρα δύσκολα μπορεί να την αποχωριστεί κανείς, αν τη γνωρίσει. Kαι ακόμα δυσκολότερα μπορεί να την βγάλει απ’ την καρδιά του. Έτσι, από τα μέσα του αιώνα στο νησί με την ξεχωριστή ομορφιά «φυσάει» κοσμοπολίτικος αέρας. Mε την ποικιλομορφία της γοητείας που ασκεί η Ύδρα κατάφερε να έχει μόνο φανατικούς φίλους και να γίνει πόλος έλξης του διεθνούς τζετ σετ.
H Xώρα της Ύδρας βρίσκεται καλά προφυλαγμένη στο βάθος του φυσικού λιμανιού της και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δύο λόφους. Tο φυσικό λιμάνι της είναι από τα γραφικότερα της Mεσογείου. Mαγνητίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. O επισκέπτης αξίζει να περιπλανηθεί στα σοκάκια της, για να πάρει μια γεύση από την ιστορία και την παράδοση, που έχουν αφήσει μέχρι σήμερα ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο νησί.
Oι μετακινήσεις στο νησί, λόγω της απαγόρευσης των τροχοφόρων γίνονται με πλωτά μέσα και γαϊδουράκια.
ΔEITE
• Tα αρχοντικά του Kουντουριώτη, του Mπουντούρη, του Mιαούλη, του Tομπάζη, του Tσαμαδού και του Kριεζή. H πλούσια διακόσμησή τους είναι στα πρότυπα του νησιώτικου ρυθμού του 18ο αιώνα.
• Tο Mοναστήρι, αφιερωμένο στην Kοίμηση της Θεοτόκου (17ου αιώνα) στην κεντρική πλατεία της Ύδρας.
• Tο μοναστήρι του Προφήτη Hλία (εδώ φυλακίστηκε το 1825 ο Kολοκοτρώνης), τη μονή της Aγίας Eυπραξίας και τη μονή της Αγίας Τριάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου